Till skolavslutningsdagen bakade jag en enkel men väldigt god tårta med hallon och vispgrädde som fyllning! I denna tårta kan fyllningen varieras mellan till exempel vispgrädde och glass + att man kan lägga till valfria bär, detta gör att tårtan kan varieras efter vad man själv vill ha för smak!
Receptet på tårtan kommer under bilderna!
Knäcktårta
Ingredienser:
Knäcktårta
Ingredienser:
3 1/4 dl havregryn (gärna grova)
1 1/2 dl socker
100 g smält smör/margarin
1 1/2 msk sirap
1 msk vispgrädde (eller mjölk)
Fyllning:
1-1,5 l glass eller 3-5 dl vispgrädde + knappt 1 tsk socker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vik upp 1 cm runt om på ett bakplåtspapper och lägg detta på en vanlig plåt, inte i en långpanna.
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Klicka ut smeten på bakplåtspappret och sprid ut det längs kanterna och i hörnen. Det ser inte ut att räcka med det kommer att flyta ut.
- Grädda i 8-10 min. Vakta ganska noga, den ska bli gyllenbrun.
- Dela kaka på mitten omedelbart när du har tagit ut den.
- Låt kakan svalna!
- Lägg glass eller hårt vispad grädde mellan bottnarna och tårtan är färdig!
Ett tips:
Om du använder grädde som fyllning så går det jättebra att lägga på valfria bär också!
Kommentarer
Skicka en kommentar