Ingredienser:
2 kg rabarber
2 l hallon
6 dl vatten
5 dl strösocker/liter avrunnen saft
1/2 tsk flytande Atamon/liter avrunnen saft
Sterilisera glasflaskor:
- Rengör flaskorna noggrant och stoppa sedan in dem i ugnen.
- Värm upp ugnen till 100 grader och låt flaskorna ligga där i ca 20 min, efter att ugnen nått 100 grader.
Gör saften så här:
- Skölj hallonen och rabarbern.
- Dela rabarber i centimeter-stora bitar och lägg i en stor kastrull ihop med hallonen och vattnet.
- Koka upp bären och vattnet och låt koka i ca 15 min.
- Häll allt i en sil och låt saften rinna av i ca 30 min.
- Mät upp hur mycket avrunnen saft du har och häll den sedan i den rengjorda kastrullen.
- Koka upp saften igen.
- Tillsätt sedan sockret och koka upp igen.
- Skumma av saften och tillsätt sedan Atamon enl. flaskans beskrivning.
- Häll upp saften i varma, steriliserade glasflaskor och förslut dem genast.
OBS! Tänk på att flaskorna är varma när du tar ut dem från ugnen och häller upp saften.
Kommentarer
Skicka en kommentar