Detta är receptet jag använder när jag gör alla bärmousser! Jag har hittat receptet hos Carola med den fina bakbloggen Mycakes!
Receptet kommer efter bilden!
Såhär kan en hallonmousse se ut!
Ingredienser:
250 g fruktpuré (passera 350 g bär genom en sil så blir det 250 g puré)
100 g florsocker
4 st gelatinblad
4 dl grädde
Gör så här:
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
- Blanda purén med florsockret.
- Krama ur vattnet ur gelantinet och smält det i lite av purén alt i micron.
- Blanda i resten av purén.
- Vispa grädden. Inte för hårt.
- Börja med att blanda i en liten klick puré i grädden så att den blir lite "simmig" rör sedan i resten av purén. Detta för att moussen inte ska skära sig. Rör med stora luftiga tag.
- Fyll tårtan och låt den sätta sig i kylen minst 3 timmar...
- Klart!
Kommentarer
Skicka en kommentar