Sista dagen innan mina handledare, på sommarjobbet, gick på semester så passade jag på att bjuda på fika! Fikat den här gången blev en chokladkaka med nougatpannacotta och hyvlad dubbelnougat!
Receptet kommer från bloggen Bakakuten!
Receptet finns under bilderna!
Ingredienser chokladkaka:
165 g mjukt smör
145 g strösocker
135 g ägg (2 st stora)
50 g vetemjöl
1 nypa salt
Gör så här:
- Blanda ingredienserna, i den ordning jag har skrivit dem, med en slev/slickepott. Sikta ner mjölet.
- Häll smeten i en springform ca 17-18 cm i diameter.
- Grädda i 8-10 minuter i 200 grader.
- Låt kakan svalna och ställ den i kylen (gärna frysen) i några timmar.
Ingredienser nougatpannacotta:
425 ml vispgrädde
150 g nougat
1/2 tsk nescaffe (kan uteslutas)
3 st gelantinblad
Gör så här:
- Skär nougaten i lite mindre bitar.
- Lägg gelantinbladen i blöt.
- Koka upp grädden och lägg i nougaten och kaffepulvret.
- Låt smälta samman och lägg i gelantinet.
- Låt nu pannacottan svalna till rumstemperatur men rör om med jämna mellanrum så att ingen hinna bildas.
- Ställ in i kylen ca 10 min precis så att den tjocknar en aning.
- Ta bort bottnen av formen från chokladkakan och lägg den på ett fat.
- Sätt tillbaka kanten på springformen, gärna med plastfilm i, som ett skydd för kakan.
- Slå nu över pannacottan.
- Låt stå i kylen minst 3-4 timmar, gärna över natten.
- Ta bort formen och plasten från kakan och dekorera med till exempel hyvlad dubbelnougat.
- Klart! Din kaka är nu färdig!
Vad fin den blev!
SvaraRaderaTack för länkningen!
Tack så mycket!
RaderaDet var så lite, tack för receptet! =)