Detta är receptet jag alltid använder när jag bakar kladdkaka.
Jag kan även tipsa om att kladdkaka går jättebra att använda som botten i en tårta.
Just denna kladdkaka blir låg med en hårt yta och kladdig i mitten.
Ingredienser:
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner ägg och socker, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i ca 18 minuter.
- Låt kakan svalna. Pudra över florsocker.
- Klart!
Tips!
Servera gärna kladdkakan med vispad grädde eller glass!
Servera gärna kladdkakan med vispad grädde eller glass!
Kommentarer
Skicka en kommentar