Varför inte göra något roligt med chokladbollar?
Denna gången har jag doppat chokladbollarna i smält choklad, lagt dem i en pappersform
och sedan hällt på lite strössel!
Ta ditt favoritrecept på chokladbollar eller använd mitt och gör supergoda Cake balls!
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
3 dl havregryn
3/4 dl strösocker
2 1/2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 2 msk espresso
200 g mjölkchoklad
Strössel
Gör så här:
- Blanda smör, havregryn, strösocker, kakao och vaniljsocker till en smulig deg.
- Blanda i espresson, lite i taget, till en jämn och fin deg.
- Forma runda bollar och lägg dem en stund i frysen eller kylen så att dem stelnar och blir lite fasta och hårda.
- Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad.
- Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem en och en i chokladen. Låt den rinna av lite innan du lägger den i en pappersform och strör på lite strössel.
- Ställ in i kylen och låt chokladen stelna.
- Klart! Du har nu färdiga cake balls att avnjuta!
Kommentarer
Skicka en kommentar