I torsdags var det min tur att ta med fika till skolan, eftersom vi fikar varannan torsdag.
Jag hade lite problem att komma på vad jag skulle baka som alla kunde tycka om samtidigt som jag kände att jag ville göra något julinspirerat eftersom det snart är jul. Samtidigt ville jag inte göra typ lussekatter eftersom det är något som jag tror att många äter ganska mycket innan jul... Detta ledde till att jag gjorde en mjukpepparkaka med Whipped creem cheese frosting och krossade pepparkakor.
Jag hade lite problem att komma på vad jag skulle baka som alla kunde tycka om samtidigt som jag kände att jag ville göra något julinspirerat eftersom det snart är jul. Samtidigt ville jag inte göra typ lussekatter eftersom det är något som jag tror att många äter ganska mycket innan jul... Detta ledde till att jag gjorde en mjukpepparkaka med Whipped creem cheese frosting och krossade pepparkakor.
Receptet på pepparkakan finns under bilden och receptet på frostingen finns här!
Jag har använt en tredjedel av frostingen till en pepparkaka.
Jag har använt en tredjedel av frostingen till en pepparkaka.
Storleken på formen jag använt är 24 cm.
Ingredienser mjuk pepparkaka:
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl filmjölk
2 st ägg
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
3/4 dl lingonsylt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mjölet, strösockret, farinsockret, alla kryddor och bikarbonaten.
- Vispa ner filmjölken, lingonsylten och smöret till allt är välblandat.
- Vispa ner äggen.
- Häll i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Att göra innan servering:
- Gör i ordning frostingen.
- Ta fram den svala pepparkakan och sprid ut frostingen uppe på.
- Krossa pepparkakor och strö över frostingen.
- Klart! Du har nu en underbar kaka att äta av.
Kommentarer
Skicka en kommentar