Om du gillar smaken av kladdkaka så kommer du älska dessa kakor!
De är ganska enkla att göra och smakar precis som vanlig kladdkaka...
För mig ger receptet ca 15 kakor.
För mig ger receptet ca 15 kakor.
Ingredienser:
75 g smör
200 g mörk choklad
2 st ägg
1,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 knivsudd salt
Valfritt: 100 g choklad vilken sort väljs själv
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka den mörka chokladen, lägg i en kastrull ihop med smöret.
- Smält chokladen och smöret på låg värme.
- Vispa ägg och socker ca 5 min med elvisp.
- Blanda i övriga ingredienser i ägg- och sockerblandningen. Även choklad- och smörblandningen ska blandas i.
- Om du väljer att använda den valfria chokladen så hackas den nu och blandas ner i smeten.
- Klicka ut en rågad matsked av smeten på en plåt. Jag har ca 8-9 kakor/ plåt (eftersom de flyter ut i ugnen).
- Forma till runda kakor innan gräddning.
- Grädda mellan 8-15 min beroende på hur du vill ha kakorna. 8 minuter ger mjuka kakor, som lätt delar sig när man lyfter dem. 15 minuter ger mjuka kakor med hård yta.
- Låt kakorna svalna på plåten.
Klart! Nu har du supergoda kakor som smakar precis som kladdkaka!
Kommentarer
Skicka en kommentar