Här kommer ett recept på banan och choklad cupcakes som blev väldigt gott.
Jag tyckte att cupcakesen var som godast när de hade fått stå i kylen över natten.
Jag tyckte att cupcakesen var som godast när de hade fått stå i kylen över natten.
Ingredienser muffins (24-26 mini eller 12-16 normala):
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med att smälta smöret.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och häll i smör och mjölk.
- Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
- Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
- Låt svalna!
Ingredienser bananfrosting:
2 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde
1 banan
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Vispa grädden ganska hårt.
- Mosa bananen till en pure.
- Blanda försiktigt i bananen i grädden.
- Fyll en spritspåse och spritsa dina cupcakes.
Kommentarer
Skicka en kommentar