Om man gillar stora bullar så är detta ett bra recept på stora och saftiga bullar.
Ingredienser:
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Ägg till pensling
Ljus sirap & en skvätt vatten
1/2 msk kardemumma
1/2 dl strösocker
Gör så här:
Ingredienser:
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Ägg till pensling
Ljus sirap & en skvätt vatten
1/2 msk kardemumma
1/2 dl strösocker
Gör så här:
- Värm mjölken till 37 grader och rör sedan ner kardemumman.
- Smula jästen i en bunke och lös den med mjölken, sockret, saltet, smöret och ägget.
- Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
- Blanda fyllningen och sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen till en raktangel och bred på fyllningen.
- Vik ena långsidan mot den andra.
- Dela i remsor som du sedan skär så att det ser ut som ett par byxor.
- Snurra varje ben för sig och knyt sedan ihop hela bullen, med knuten under snurran.
- Låt bullarna jäsa till dubbel storlek igen, ca 40 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, ca 10 min.
- Blanda sirap med lite vatten och blanda kardemumman och sockret.
- Pensla de nygräddade bullarna med sirapsblandningen och strö över sockerblandningen.
Kommentarer
Skicka en kommentar