Botten efter detta recept!
Fyllningar var kokosmousse och hallonmousse. Recepten kommer här nedanför.
Täckt med denna frosting och sedan en ganache som kommer här under.
Dekorerad med vispad grädde och hallon.
Kokosmousse:
Ingredienser:
2 dl fet creme fraiche
2 dl strösocker
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Blanda creme fraiche och socker, vispa ett tag tills det tjocknar och liknar vispad grädde.
- Rör ner kokosflingorna och blanda väl. Plasta in bunken och ställ i kylen över natten. (Detta för att få så mycket smak av kokosen som möjligt.)
- Nästa dag vispar du grädden ganska hårt och vänder ner den i kokosblandningen.
Hallonmousse:
Ingredienser:
5 dl hallon
2 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen.
- Koka hallonen och sockret i en kastrull till hallonen kokat sönder och sockret löst upp sig.
- Sila hallonen för att få bort kärnorna.
- Vispa grädden hårt.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonpuren.
- Låt hallonpuren svalna och rör sedan försiktigt ner den i grädden.
Chokladganache:
Ingredienser:
100 g mörk choklad (70%)
50 g smör
Gör så här:
- Dela chokladen i bitar och skär smöret i tärningar.
- Smält sakta i en kastrull och låt sedan svalna något. (Det ska börja tjockna, men ändå vara rinnande.)
Kokosmoussen kommer från Cup-the-cake, hallonmoussen kommer från Marias bakglädje & ganachen från Linda Lomelino.
Kommentarer
Skicka en kommentar