1 pkt jäsblandning
1 kg vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
6 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 krm salt
2 tsk kardemumma
Vaniljfyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 dl marsanpulver
1 dl strösocker
2-3 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop vaniljfyllningen.
- Häll alla ingredienser till degen i en bunke och kör till en smidig deg, ca 5 min. Antingen i assistent eller med elvisp.
- Dela degen i två och kavla ut till ca 40*20cm.
- Bred på fyllningen och vik på mitten av långsidan så att den blir 20*20cm.
- Skär sedan remsor ca 2cm breda och snurra ihop till en bulle.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 15 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i ugnen ca 8-10 min.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Kommentarer
Skicka en kommentar