Denna tårta innehåller denna botten i choklad, 3 lager chokladmousse (recept under), täckt med After Eight fluff (recept under) och sedan täckt med choklad ganache.
Chokladmousse
Ingredienser:
4 äggulor (rumsvarma)
3 msk strösocker
1,5 gelatinblad
125 g choklad (valfri sort, vit/mjölk/mörk)
3 dl vispgrädde
4 äggulor (rumsvarma)
3 msk strösocker
1,5 gelatinblad
125 g choklad (valfri sort, vit/mjölk/mörk)
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i blöt 10 min.
- Vispa äggulan och sockret krämigt.
- Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna och rör ner i äggen.
- Smält gelatinbladen i lite av chokladblandningen och blanda sedan med resterande del.
- Vispa grädden hårt.
- Lägg i en liten klick chokladblandning i grädden och rör om försiktigt. Fortsätt på detta sätt tills all choklad är blandad med grädden.
- Fyll din tårta och låt sedan mousserna stelna i kylen.
After Eight fluff
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
200 g After Eight
3 dl vispgrädde
200 g After Eight
Gör så här:
- Värm grädden OBS! Den får inte koka.
- Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills chokladen har smält.
- Ställ in i kylen ca 6 timmar (eller tills det är helt svalt).
- Vispa upp och du har nu en färdig After Eight fluff.
Receptet på mousse kommer från Carola på Mycakes.
Kommentarer
Skicka en kommentar