Receptet kommer ifrån Baka med Frida! =)
Ingredienser:
200 g smör
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 ägg
1 1/4 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Glasyr:
150 g smör
7 1/2 dl florsocker
4 1/2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0,75 dl starkt kaffe
+ Kokos eller strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en långpanna (35*20 cm och höga kanter) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker på höghastighet tills det blivit ljust och fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner dem i smeten.
- Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tills du har en jämn smet.
- Häll mjölken i smöret och häll sedan blandningen i smeten.
- Vänd ner vätskan försiktigt så att du inte slår ur luften ur smeten.
- Häll upp i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
- När kakan står och svalnar gör du glasyren.
Gör glasyren så här:
- Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna.
- Rör ihop till en klumpfri smet och häll sedan den över den svala kakan.
- Strö över rikligt med kokos eller strössel.
Låt sedan kakan stå i kylskåpet tills glasyren har svalnat helt.
Kommentarer
Skicka en kommentar