Till kanelbullens dag var jag självklart tvungen att baka bullar, vilket resulterade i dessa...
Så här kommer receptet!
Ingredienser:
500 g mjölk
1 ägg
50 g jäst
Ca 1100 g vetemjöl
10 g salt
190 g socker
190 g rumstempererat smör
15 g kardemumma
Kanelremons:
200 g rumstempererad mandelmassa
200 g rumstempererat smör
90 g strösocker
25 g kanel
15 g vaniljsocker
50 g vatten
Gör så här:
- Häll alla ingredienser i degblandaren/assistenten och kör dem ca 10 min på låg fart.
- Höj farten och kör maskinen i ca 5 min till. För att se om degen är klar så kan du sedan göra ett glutentest, vilket du gör såhär.
- Platta ut degen och lägg in den i kylen ca 20 min tills den är någorlunda kall..
- Gör under tiden kanelremonsen, den görs så här: (Jag gör detta med elvisp) Blanda i smöret lite i taget i mandelmassan så att det går ihop. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en fyllning.
- Värm ugnen till 30-40 grader.
- Ta sedan ut degen ur kylen och kavla ut den till en stor fyrkant, den ska vara ca 5 mm tjock.
- Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle och skär sedan jämntjocka bitar, detta om du vill ha likadana bullar som jag annars gör du ett 3 slag och forma bullarna som du vill.
- Stoppa in bullarna i ugnen och låt dem jäsa där i ca 1-1 1/2 timme.
- Ta ut bullarna och värm ugnen till 200 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda sedan bullarna i ca 10 min tills dem har fått en gyllenbrun färg. Tiden beror på helt på hur stora bullar du har gjort. Eftersom mina bullar var ca 10 cm i diameter innan gräddning så behövde jag grädda dem i ca 18 min.
Klart! Du har nu supergoda bullar att njuta av!
Kommentarer
Skicka en kommentar