Detta var tillsammans med kladdkaka nyårsdesserten.
Receptet kommer från www.ica.se
Ingredienser:
400 g rabarber
1 vaniljstång
4 dl strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
6 äggulor
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
4 dl strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
6 äggulor
6 dl vispgrädde
Gör så här:
- Klä insidan av en avlång form, 1 1/2 l, med plastfolie.
- Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Lägg rabarberna, vaniljstången, fröna och hälften av sockret i en kastrull och koka till en fast kompott, ca 15 min.
- Ta av kastrullen från värmen och lyft upp vaniljstången.
- Tillsätt citronjuicen och låt sedan kompotten svalna.
- Vispa äggulorna och resten av sockret tills det är fluffigt.
- Vispa grädden tills den är fast.
- Blanda försiktigt ner kompotten i äggsmeten.
- Rör ner grädden i ägg- och rabarbersmeten.
- Häll upp i formen.
- Plasta in formen och ställ den sedan i frysen i minst 8 timmar.
Klart! Nu har du en supergod rabarberparfait.
Receptet på kladdkakan finns här, jag gjorde denna gång 1 1/2 sats till en form på 24 cm.
Receptet på kladdkakan finns här, jag gjorde denna gång 1 1/2 sats till en form på 24 cm.
Kommentarer
Skicka en kommentar