Årets påsktårta kommer här receptet på...
Lite sent men bättre sent än aldrig som man brukar säga...
Lite sent men bättre sent än aldrig som man brukar säga...
Botten är denna (ljusa varianten), kokosmoussen denna och limemoussen kommer här under. Den är spacklad med Swiss meringue buttercream som har citronsmak och sedan täckt/dekorerad med modelleringschoklad.
Limemousse
Ingredienser:
2 limefrukter
1,5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0,75 dl strösocker
1 tsk rivet limeskal
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
- Värm limesaften tills den nästan kokar, ta av från plattan och smält gelatinbladet i den varma saften.
- Vispa grädden.
- I en annan bunke vispar du creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker på låg hastighet till sockret har löst sig.
- Rör ner limesaft och skalet i bunken med creme fraiche.
- Vänd ner grädden och blanda väl.
- Ställ i kylskåp 1-2 timmar.
Kommentarer
Skicka en kommentar